Роз’яснення стосовно довідкової послуги «109»

Роз’яснення стосовно довідкової послуги «109»

У зв’язку із звернення абонентів ТзОВ «БАЙТ» стосовно не повністю зрозумілого принципу надання послуги довідкової служби «109» роз’яснюємо та повідомляємо наступне:

Згідно Договору між ПРАТ «УКРТЕЛЕКОМ» та ТзОВ «БАЙТ» «Про взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж» абонентам ТзОВ БАЙТ надається доступ до додаткових контент-послуг за скороченими номерами 109 та 1509, що надаються ПРАТ УКРТЕЛЕКОМОМ за встановленими тарифами.

«З 15.12.2015 року Укртелеком ввів тарифи на контент-послуги «Інформаційно-довідкові послуги 109 та 1509» в тому числі у західному макрорегіоні: для Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Довідкова послуга 109 – пошук та надання інформації щодо номерів телефонів за повними даними абонентів (повні дані – це точна адреса абонента, ім’я, по-батькові якщо абонент - фізична особа, а також повна юридична назва або прізвище, установа в разі, якщо абонент - юридична особа). Послуга включає пошук та надання інформації стосовно номеру телефону:

- відомчих та державних установ, лікарень, учбових закладів, житлово-комунальних служб і т.д.;

- комерційних установ, компаній, інших юридичних осіб: магазини, ресторани, готелі, таксі, офіси і т.д.;

- абонентів – фізичних осіб (що надали згоду на обробку персональних даних);

- абонентів інших операторів зв’язку, при умові їх наявності в базі інформаційно-довідкової служби.

Після набору номеру 109 абонент почує голосове повідомлення про тариф, який складає 0,80 копійок без ПДВ за довідку. Одна довідка – це надання інформації про один номер телефону фізичної чи юридичної особи. У разі відсутності запитуваної інформації в базі даних, споживач повідомляється про це і довідка вважається не наданою, а плата не стягується. Тарифікація відбувається після надання абоненту можливості підтвердити згоду на отримання послуги чи відмовитись від її надання.

Рахунок за отриманні довідки за номером 109 включається в загальний рахунок за телекомунікаційні послуги за відповідний місяць.

Безоплатну довідку про номери телефонів за повними даними абонентів мереж фіксованого телефонного зв’язку для Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей можна отримати за номером 0 800 504 109. Різниця у тому, що першочергово обслуговуються дзвінки, які надходять на скорочений номер 109

Примітка:

Згідно вищезгаданого Договору «Про взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж» між ПРАТ «УКРТЕЛЕКОМ» та ТзОВ «БАЙТ», ПРАТ УКРТЕЛЕКОМ зобов’язаний розглядати письмові запити оператора ТзОВ «БАЙТ» та надавати інформацію та висновки по скаргах, які надійшли до ТзОВ БАЙТ від його абонентів і причини виникнення яких належать до компетенції ПРАТ УКРТЕЛЕКОМУ.